Følg Bygg Reis Deg AS

Jackon og XL-Bygg setter fokus på våtrom

Nyhet   •   feb 14, 2018 09:30 CET

Interesserte deltakere på våtromskurs hos Jackon

Sammen om kompetanseheving

Initiativtaker og kursarrangør Frank Lønseth er distriktssjef for Jackon i Østfold. Han ønsker å øke kunnskap om regelverk og krav, utførelse og produkter: - Vi på Jackon er opptatt av kvalitet, og vi vil bidra til kompetanseheving i bransjen. Etter å ha snakket med ulike aktører, har jeg oppfattet at mange er usikre på produkter og utførelse når det gjelder våtrom. De ønsker å lære mer.

- I XL-Bygg Knatterudfjellet planlegges høyt fokus på våtrom framover, derfor er vi glade for muligheten til å kurse ansatte og kunder, forteller Glenn Rino Olsen, salgssjef i XL-Bygg Knatterudfjellet. – Tilbudet har vist seg å være etterlengtet, for påmeldingslisten er smekk full. Vi kommer også til å kjøre oppfølgingskurs på våtromsprodukter i tiden som kommer.

- Jackon ønsker å ta ansvar for å lære opp kundene våre slik at de kan selge både produkter og kompetanse, sier Lønseth. – Det er viktig at ansatte i byggevarehusene har kunnskap om tekniske forskrifter for at deres kunder skal få nødvendig hjelp og være trygge.

Viktig kunnskapsutveksling

Kurset tar for seg de spesifikke kravene som står i TEK med veiledninger, og er oppdatert etter TEK 17. Det legges vekt på å se alle faggruppers arbeider i sammenheng. Nils Jørgen Brodin er fagkonsulent i Byggmesterforbundet og kursets instruktør. Han setter pris på kombinasjonen av tømrere, murere, ingeniører og butikkansatte som er representert i Jackon Kompetansesenter. - På dette kurset får vi forskjellige innfallsvinkler og gode diskusjoner. Fordi deltakerne har ulik bakgrunn og erfaring blir kunnskapsutvekslingen av høy kvalitet.

Ivar Arne Grimstad, leder i Byggmesterforbundet region Østfold, er opptatt av å bygge fagmiljø. – Det er viktig å kjenne regelverket godt, men muligheten til å knytte kontakter er også en stor del av slike kurs. Da kan man utveksle kunnskap på et uformelt nivå – det er enkelt å ringe en venn hvis man er usikker. Slik sørger kurs som dette for å heve den totale kompetansen i regionen.

Valg av riktige produkter

Grimstad trekker også fram viktigheten av god produktkunnskap: - Det er greiest å velge produkter man vet fungerer, man skal være modig for å velge noe helt nytt. Kurs og opplæring, også med fokus på enkeltprodukter, er viktig for at fagfolkene skal ha kunnskap til å velge det som er best egnet til jobben som skal gjøres.

Geir Johansen fra XL-Bygg Knatterudfjellet på Borgenhaugen forteller at XL-Bygg er opptatt av at ansatte har god kunnskap innen ulike fagområder. - Vi er en faghandel, og vi som jobber med kunder må være faglig oppdatert. Det gjelder alle produktområder, enten det er tak, vindu, utemiljø eller våtrom. XL-Bygg ønsker å være ledende på våtrom i tiden framover, og dette kurset er viktig for å øke kunnskapen blant de ansatte og kunne bistå kundene bedre.

- Vi ønsker å øke kunnskapen om Jackon Våtrom System og hvordan badet bygges riktig, sier Frank Lønseth, som også ga kursdeltakerne en omvisning i Jackons 1500 m2 store kompetansesenter med fullskala modeller av alle Jackons produkter. – I Jackon Våtrom System inngår to typer våtromsplater, forteller Lønseth. – Jackoboard Våtromsplate brukes mot varm vegg, mens den diffusjonstette Jackon Membrane Board brukes mot kald vegg. I systemet inngår festemateriell og andre tilhørende produkter, slik får man en økonomisk og teknisk korrekt løsning uten fukt – enkelt og greit.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.