Gå videre til innhold
Nominert til innovasjonsprisen - Arstyl LS1 Smygplate

Nyhet -

Nominert til innovasjonsprisen - Arstyl LS1 Smygplate

Smygplaten er et 2,40 m langt ferdig støpt hjørne som brukes i nybygg og ved renovering for listefri løsning rundt vinduer og dører. Det ferdigstøpte hjørnet gir en solid sømløs overgang som erstatter foringen mot gipsplaten. Produktet brukes i kombinasjon med gipsplater og fungerer som en rask løsning for solide og perfekte hjørner. Smygplaten er produsert i PU, med høy tetthet og et holdbart materiale med svært gode isolerende egenskaper.

Smygplaten er utviklet i samarbeid med NMC, hvor den er designet av Deco Systems AS i Sandefjord, og produsert av NMC i Belgia. Løsningen benyttes i dag på alt fra eneboliger til store prosjekt på flere hundre leiligheter, av både store og små aktører.

”Det var svært hyggelig å høre at vi har blitt nominert til innovasjonsprisen 2017 med smygplaten for listefrie vinduer og dører. Vi håper mange vil få nytte av produktet som kan brukes i nybygg, og ved renovering fra eneboliger til store prosjekt. Hovedfokuset har hele tiden vært å være en problemløser i bransjen, og det er veldig gøy å se at produktet har blitt så godt mottatt i et marked hvor det skal passe inn i moderne stil og design, samt at vi også kan tilføre forenklinger for montør og besparelser for utbygger og miljø. Det er mange sterke kandidater i år, så vi er veldig stolte av å være blant en av de nominerte”, sier Olaf Rimstad, daglig leder i Deco Systems AS.

Smygplaten løser flere problemer som tidligere har vært knyttet til det å ha listefrie vinduer og dører. Alternative måter å utføre dette på er tidkrevende og vanskelig å få rett og pent, i tillegg til at det krever flere arbeidsoperasjoner av sammensatte materialer. For montør er materialet svært lett i form av lav vekt. Dette gir mindre belastning i større byggeprosjekter og montering går raskere enn tidligere.

Smygplaten er et smart produkt som reduserer operasjonelle metoder i byggebransjen, samt er i tråd med stortingets vedtak om redusert energiutslipp fra boliger. Den er derfor et naturlig valg å bruke i forbindelse med Zero Emission Buildings (ZEB), passivhus og og andre bærekraftige løsninger. Besparelser i økonomi oppnås samt at produktet gir transportvennlige løsninger med lave CO2 utslipp.

Det er en målsetning at produktet skal ha en komplett ferdig BIM modell i løpet av 2017.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Gunnar Glavin Nybø

Gunnar Glavin Nybø

Pressekontakt Administrerende Direktør 95768899

Relatert innhold

Møteplassen med de beste løsningene for bygg, bolig og anlegg.

Bygg Reis Deg AS utvikler, markedsfører og arrangerer møteplasser for byggenæringen som gir deltakerne økt kunnskapsdeling og konkurransekraft.

Bygg Reis Deg AS
CJ Hambros Plass 2D
0164 Oslo
Norge