Gå videre til innhold
Norges første Termowoodhus i Hurdal.
Norges første Termowoodhus i Hurdal.

Nyhet -

Nominert til innovasjonsprisen - Termowood

Termowood har utviklet et nytt miljøvennlig elementmodulsystem i tre for bolig, hytte, næringsbygg og rehabilitering, som tilfredsstiller fremtidens miljø og energikrav til en konkurransedyktig pris. Produktene bidrar til bedre inneklima og mindre forbruk av plast, og er testet i samarbeid med Norsk Treteknisk Institutt og i dialog med Sintef.

”Å bli nominert til Innovsjonsprisen 2017 er en bekreftelse på at 3 til 4 år med målrettet og hardt arbeid gir resultater. Det gir en ekstra motivasjon til å jobbe enda hardere i den videre prosessen for å oppnå de målene selskapet har satt seg. Det er gøy å se at nye innovative løsninger innen trekonstruksjoner blir nominert til en slik prestisjepris i næringen. Det er samtidig en ære å bli nominert blant de andre sterke og mer etablerte selskapene. For oss er det å bli nominert en seier i seg selv, og vi gleder oss til å se hvem som går av med seieren”, sier Henning Thorsen, daglig leder i Termowood AS.

Termo Element er et produkt som erstatter det tradisjonelle reisverket med en effektiv og optimal byggemetode. Produktet er et fullstendig modulært byggesystem beregnet for boliger og næringsbygg med høy isolasjonsverdi, og i tillegg tilfredsstiller det kravene til passivhusstandard. Produktet er laget av massivtre som er koblet sammen ved hjelp av treplugger. Løsningen er innovativ ved at man benytter seg av kjente materialer på en ny måte som forenkler byggeprosessen og kostnadene, samtidig som løsningen er svært bærekraftig og miljøvennlig.

Termowood har siden oppstart hatt fokus på å utvikle et produkt som kan industrialiseres i Norge, og har utviklet et produkt og produksjonslinjer som bidrar til å bygge et volumprodukt som er konkurransedyktig med norsk produksjon. Det er også potensial for verdiskapning ved internasjonal eksport der selskapet har patent i Tyskland, Sveits, Østerrike, Frankrike, Sverige. 

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Gunnar Glavin Nybø

Gunnar Glavin Nybø

Pressekontakt Administrerende Direktør 95768899

Relatert innhold

Møteplassen med de beste løsningene for bygg, bolig og anlegg.

Bygg Reis Deg AS utvikler, markedsfører og arrangerer møteplasser for byggenæringen som gir deltakerne økt kunnskapsdeling og konkurransekraft.

Bygg Reis Deg AS
CJ Hambros Plass 2D
0164 Oslo
Norge