Gå videre til innhold
"Beste praksis" foto: Bygg 21
"Beste praksis" foto: Bygg 21

Pressemelding -

Gullhammeren 2018 - på jakt etter "beste praksis"

Bygg 21 og Bygg Reis Deg inviterer til Gullhammeren 2018. Nå kan du melde inn et konkret tiltak og/eller et prosjekt utført av et firma/organisasjon eller person som har bidratt til å fremme «beste praksis» innenfor bygge- og eiendomssektorens sentrale utfordringer for effektivisering, kvalitet og bærekraft.

Gullhammeren 2018 er en konkurranse som skal bidra til økt fokus og oppmerksomhet rundt de som gjør det godt og utvikler norsk bygge- og eiendomsnæring. Konkurransen skal fremme personer, bedrifter og prosjekter som benytter seg av arbeidsprosesser som kan bidra til en mer effektiv, lønnsom og grønnere bygge- og eiendomsnæring. Vi er på jakt etter de som har funnet nye måter å jobbe på eller som allerede jobber på en måte som kan være «beste praksis» i din del av byggeprosessen 

Det skal konkurreres i 5 ulike kategorier som er definert som viktige for utvikling av norsk bygge- og eiendomsnæring. De fem kategoriene er: 


1. Plan og byggesak
2. Kvalitet og bærekraft
3. Samhandling
4. Industrialisering av byggeprosjekter
5. Kompetanse som konkurransefortrinn

Les mer om konkurransen her: http://www.byggreisdeg.no/gullhammeren-2018/

Vinneren får tildelt Gullhammeren av kommunal- og moderniseringsminister, Monica Mæland under Det Norske Byggemøtet 17.oktober.

Jeg setter stor pris på engasjementet til Bygg21 og Bygg Reis Deg som har lansert en konkurranse for å fremheve de tiltak og prosjekter som gjør det godt og utvikler norsk bygge- og eiendomsnæring. Jeg ser frem til å bli bedre kjent med alle kandidatene i de ulike kategoriene og til å dele ut Gullhammeren 2018. Vi vet at løsningene ikke må finnes opp, de finnes allerede i dag. Utfordringen er selvfølgelig at de ikke blir brukt av mange nok i hele næringen. Norsk byggenæring har veldig gode forutsetninger for å bli verdensledende på mange områder, som miljø, kvalitet og bærekraft, og digitalisering. Det handler om at dere deler den kunnskapen som bor i næringen allerede nå. Når dere løfter sammen, løfter dere hele næringen. Det tjener alle på sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland. 

Monica Mæland

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.Foto: Paul Paiewonsky

Konkurransen skal fremme «beste praksis» og belyse enkle grep, tips, triks, verktøy eller metoder slik at vi får økt kunnskap om kvalitetsnivået på de ulike byggeprosessene i Norge. Felles for «beste praksis» er at det skal bidra til å kutte kostnader på en bærekraftig måte. Ved å delta i konkurransen om Gullhammeren 2018 er du med på å utvikle norsk bygge- og eiendomsnæring. Deltagerne vil være med å definere norsk standard. 

Carl Otto LøvenskioldStyreleder i Bygg Reis Deg AS, Carl Otto Løvenskiold

Vi i Bygg Reis Deg er opptatt av å bidra til å fremme dyktige aktører i norsk byggenæring og økt samarbeid mellom de ulike bransjene. Bakgrunnen for at vi engasjerer oss i Bygg21sitt prosjekt «beste praksis» knytter seg til at alle våre arrangementer skal fremme norsk kvalitet og øke konkurransekraften til samtlige involverte aktører i norsk bygg, anleggs- og eiendomsnæring. Vi håper Gullhammeren 2018 kan motivere både store og små aktører til å delta og til å dele sin kunnskap om hvordan de løser sin arbeidsprosess til beste for det store norske byggelaget sier styreleder Carl Otto Løvenskiold.

Øyvind Skarholt

Styremedlem i Bygg Reis Deg, Øyvind Skarholt

Norsk Byggevareindustri er opptatt av å ligge i forkant av utviklingen og sørge for at byggeprosjekter i Norge til enhver tid har de beste forutsetninger og produkter for å lykkes. Ved å engasjere oss i å fremheve gode og gjentagende byggeprosesser mener vi at vi gjennom Gullhammeren 2018 kan bidra til en styrket byggenæring. Vi ser fem til å få innsikt i alle de som bidrar til god kvalitet i norsk bygge- og eiendomsnæring sier administrerende direktør i Byggevareindustriens forening Øyvind Skarholt.


Mer informasjon om konkurransen:

Bygg Reis Deg ved administrerende direktør Gunnar Glavin Nybø, tlf 95768899 epost: ggn@byggreisdeg.no

eller Bygg 21 ved administrerende direktør Sverre Tiltnes, tlf. 90758867 epost. sverre@bygg21.no.

Related links

Emner


Bygg Reis Deg AS utvikler, markedsfører og arrangerer møteplasser for byggenæringen som gir deltakerne økt kunnskapsdeling og konkurransekraft.

Kontakter

Gunnar Glavin Nybø

Gunnar Glavin Nybø

Pressekontakt Administrerende Direktør 95768899

Relatert innhold

Møteplassen med de beste løsningene for bygg, bolig og anlegg.

Bygg Reis Deg AS utvikler, markedsfører og arrangerer møteplasser for byggenæringen som gir deltakerne økt kunnskapsdeling og konkurransekraft.

Bygg Reis Deg AS
CJ Hambros Plass 2D
0164 Oslo
Norge