Følg Bygg Reis Deg AS

​NM-tittel i rør og svenneprøve bestått

Pressemelding   •   okt 21, 2017 17:19 CEST

Kandidatene (f.v.): Jonas Bjerke Aarhus, Didrik Hauge (vinner av NM), Anund Aas, Tobias Bjørkmo Ellingsen og Simon Nesje Holmeset med velfortjent svenneprøve .

Didrik Hauge fra Hordaland ble kåret til norgesmester i rørlegging lørdag 21. oktober. Alle kandidatene besto svenneprøven med glans til applaus fra et stort publikum på Rørentreprenørenes stand på Bygg Reis Deg.

”Jeg hadde ikke ord og klarte nesten ikke å snakke når jeg mottok tittelen. Det er helt ubegripelig at jeg vant med så mange gode konkurrenter. Med familien i publikum ble det ekstra spesielt. Det har vært en tøff uke og jeg har vært nervøs, nå skal vi ut å feire!”, sier norgesmester i rørfaget 2017, Didrik Hauge.

De fem kandidatene Anund Aas, Jonas Bjerke Aarhus, Didrik Hauge, Simon Nesje Holmeset og Tobias Bjørkmo Ellingsen har konkurrert mot hverandre for å bli norgesmester i rørlegger og avlegge svenneprøven. Konkurransen har holdt på siden tirsdag på Bygg Reis Deg, Norges Varemesse. Det har vært lange dager, mange tilskuere og spørsmål for kandidatene. Det høye kunnskapsnivået hos deltagerne har gjort den vanskelig for dommerne å kåre en vinner. Nøyaktighet, presisjon og helheten er det dommerne så etter i sin bedømmelse.

”For juryen var dette veldig vanskelig. Det har aldri vært så likt mellom første og andre plass noen gang tidligere”, sier en rørt Helge Andersen, Rørentreprenørnes opplæringskontor - Oslo & omegaen.

Arrangør Rørentreprenørene Norge var tydelig stolt av de nybakte rørleggerne. Det er kun 5 av over 500 lærlinger som blir utvalgt til å avlegge svenneprøven foran publikum på Bygg Reis Deg annen hvert år.

Bygg Reis Deg gratulerer alle fem med godt utført arbeid!

Bygg Reis Deg AS utvikler, markedsfører og arrangerer møteplasser for byggenæringen som gir deltakerne økt kunnskapsdeling og konkurransekraft.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.