Gå videre til innhold
Åpning av Bygg Reis Deg med brask og bram. Foto: Vegard Breie
Åpning av Bygg Reis Deg med brask og bram. Foto: Vegard Breie

Pressemelding -

Åpningen av Bygg Reis Deg 2017 lover godt

18. oktober var en dag fylt med besøk av H.K.H Kronprins Haakon, fokus på digitalisering, utdeling av både ærespris og innovasjonspris, likevel er det fortsatt mye spennende igjen på agendaen hos Bygg Reis Deg de kommende dagene! Torsdag 19. oktober kan du oppleve to konferanser med tematikk som er relevant og engasjerende for rådgivende ingeniører og arkitekter, og andre spennende foredrag.

Konferanse 3: Byggeprosessen i et sirkulært perspektiv fokuserer på hvordan byggenæringen kan legge til rette for en mer bærekraftig, sirkulær økonomi. Fra veibygging og sykehus til gulvbelegg – mye av det som i dag blir kastet, kan gjenbrukes eller resirkuleres. Svært få råvarer blir gjenbrukt eller resirkulert. Norge er kanskje bedre enn mange andre land, og har derfor en stor mulighet til å gå foran når det gjelder gjenvinning, gjenbruk og overgang til en sirkulær økonomi. Fortsatt blir tusenvis av tonn materialer som kan brukes andre steder dumpet. Dette betyr store økonomiske tap for byggherrer, entreprenører og samfunnet.

På ettermiddagen 19. oktober fra 15.00-18.00 i konferansesal A1 på Bygg Reis Deg, arrangerer Mesterbrevnemnda eget seminar med mesterlig ledelse som hovedtema. Med på laget har Mesterbrevnemnda Jan Åge Fjørtoft, tidligere fotballproff og nå Viasat-kommentator, og Rune Semundseth fra Businessmastering, gründer, forfatter – og en engasjerende og tankevekkende foredragsholder som evner å skape motivasjon og begeistring. Dere vil høre og lære mer om viktigheten av å støtte og utfordre hverandre samt hva som kreves for å bygge en god kultur på arbeidsplassen. Jan Åge Fjørtoft vil med sitt smittende engasjement forsøke å inspirere og motivere gjennom blant annet å dele erfaringer fra sin innholdsrike karriere, og snakke om Drillo-effekten og lagspill.

Konferanse 4: Urbanisering som verdiskaper – Storby, by og landsby tar for seg hvordan byer kan bli inkubatorer for smarte grønne løsninger. Det krever ledelse, innovasjon, mot og samspill i hele byggenæringen. Byen er steder der menneskestrømmene, pengestrømmene og varestrømmene møtes. Byer over hele verden vokser – og de vokser raskt. I dag lever halvparten av verdens befolkning i byer, og urbaniseringen vil fortsette i mange tiår framover. Byggenæringen spiller en viktig rolle i å legge til rette for at FNs 17 bærekraftsmål kan realiseres der vi mennesker bor, lever og ferdes. I løpet av de neste 10-15 årene innebærer dette en satsing på bærekraftig byplanlegging, grønne flerbruksbygg, infrastruktur, fornybar energi, mobilitetsløsninger og avfallshåndtering.

Mikael Genberg sørger for en spennende og motiverende avslutning på dagen. Han er kjent for sine alternative bomiljøer. Noen av hans prosjekter er Hotel Woodpecker – et lite trehus 13 meter opp i det høyeste treet i Vasa Park i Västerås,Undervannshotellet Utter Inn – et lite hotellrom for to som ligger 3,5 meter under havoverflaten og Ooops Hotel – huset som ser ut som det har drevet ut i Mälaren elven og ligger halvveis under vann. Mikael Genberg ønsker også å plassere et rødt hus på månen. Foredraget hans handler om å ikke gi opp, og at ingen mål er for store. Man må bare ta et steg av gangen og sakte men sikkert kan drømmer gå i oppfyllelse.

Det er med andre ord lagt grunnlag for nok en interessant og lærerik dag på Bygg Reis Deg - velkommen!

Emner

Kategorier


Bygg Reis Deg 2017 arrangeres fra 18-21. oktober på Norges Varesse, Lillestrøm. Åpningstider er 10.00-19.00 ons-fre, og 10.00-18.00 på lørdag. Registrer deg her for fri adgang til messen.

Kontakter

Gunnar Glavin Nybø

Gunnar Glavin Nybø

Pressekontakt Administrerende Direktør 95768899

Møteplassen med de beste løsningene for bygg, bolig og anlegg.

Bygg Reis Deg AS utvikler, markedsfører og arrangerer møteplasser for byggenæringen som gir deltakerne økt kunnskapsdeling og konkurransekraft.

Bygg Reis Deg AS
CJ Hambros Plass 2D
0164 Oslo
Norge