Gå videre til innhold
Martin Mæland mottar Byggenæringens Ærespris på Bygg Reis Deg 18. oktober.
Martin Mæland mottar Byggenæringens Ærespris på Bygg Reis Deg 18. oktober.

Pressemelding -

Byggenæringens ærespris er kåret

Martin Mæland ble kåret til vinneren av Byggenæringens Ærespris på Bygg Reis Deg 18. oktober under åpningskonferansen. Bygg Reis Deg ønsket å dele ut en ærespris til en person som har gjort noe ekstraordinært bra over tid for å fremme og bidra til positiv utvikling for byggenæringen i Norge.

Martin Mæland mottok statuett og blomster på scenen, og da han ble spurt om hvordan det var å motta Byggenæringens Ærespris var han både ydmyk og takknemlig.

Nei jeg har vel gjort mer riktig enn galt. Det er litt ærefrykt. Tusen, tusen takk vil jeg si til Bygg Reis Deg. Det er vi i byggenæringen som bygger landet. Den mest verdiskapene næringen på fastlandet, og dette er ikke noe jeg tror mediene får med seg. Vi har utviklet oss gjennom alle disse årene, og det er noe vi kommer til å fortsette med. Jeg er dypt beæret over å motta denne prisen, tusen takk!”, sier Martin Mæland.

Begrunnelsen til styret var at årets ærespris gikk til en person som i mange år har vært en betydelig bidragsyter til utvikling av byggenæringen. Mæland har via en rekke verv i styrer, utvalg og komiteer både profesjonelt og politisk bidratt til å løfte byggenæringens anseelse og profesjonalitet, i alle ledd. De siste 32 år av sin yrkesaktive karriere ledet han samme selskap gjennom store endringer. Bygg Reis Deg sitt styre mente at vinneren er en av de mest kunnskapsrike i byggenæringen. Vedkommende deler gjerne av sine faglige vurderinger og bygger innsikt og forståelse for byggenæringen så vel internt i næringen som i det offentlige rom. Vinnerens årelange innsats har bidratt til utvikling av samfunnet og de bedriftene han har ledet. Når yrkeskarrieren ble avsluttet i 2015 hadde han bidratt til en økning fra 300 ansatte til over 2.200 ansatte og utviklet selskapet fra å være en nasjonal aktør til en av Nordens største boligutbyggere, OBOS.

Martin Mæland ledet OBOS gjennom store omstillinger i en periode på 32 år . Fra 150.000 medlemmer og 300 ansatte i 1983 til 370.000 medlemmer og 2.207 i 2015. Mæland har som leder av OBOS markert betydningen av den sosiale boligpolitikken, også i et avregulert boligmarked. Martin Mæland har også vært aktiv lokalpolitiker i Oslo og medlem av en rekke styrer, utvalg og komiteer, i blant annet Norske Boligbyggelags landsforbund, Kreditkassen, AF Gruppen, Oslo Byhall, Oslo Byfornyelse. Siden 2009 har han vært fungerende styreleder i Veidekke.

Det kommer til å være forskjellige aktører som har mye å gjøre. Vei og bane vil nok være viktige satsningsområder fremover. Boligbyggingen ser ut til å minke, og nyvinninger vil også være sentralt. Digitaliseringen kommer til å være en naturlig del av dette. De som ikke fornyer seg vil forsvinne. Det er bare hardt arbeid som gjelder!”, avslutter Mæland.

Bygg Reis Deg og styret gratulerer Martin Mæland som en verdig vinner av Byggenæringens Ærespris 2017!

Emner

Kategorier


Bygg Reis Deg 2017 arrangeres fra 18-21. oktober på Norges Varesse, Lillestrøm. Åpningstider er 10.00-19.00 ons-fre, og 10.00-18.00 på lørdag. Registrer deg her for fri adgang til messen.

Kontakter

Gunnar Glavin Nybø

Gunnar Glavin Nybø

Pressekontakt Administrerende Direktør 95768899

Relatert innhold

Møteplassen med de beste løsningene for bygg, bolig og anlegg.

Bygg Reis Deg AS utvikler, markedsfører og arrangerer møteplasser for byggenæringen som gir deltakerne økt kunnskapsdeling og konkurransekraft.

Bygg Reis Deg AS
CJ Hambros Plass 2D
0164 Oslo
Norge