Gå videre til innhold

Nyhet -

Nominert til innovasjonsprisen - Arstyl LS1 Smygplate

Smygplaten er et 2,40 m langt ferdig støpt hjørne som brukes i nybygg og ved renovering for listefri løsning rundt vinduer og dører. Det ferdigstøpte hjørnet gir en solid sømløs overgang som erstatter foringen mot gipsplaten. Produktet brukes i kombinasjon med gipsplater og fungerer som en rask løsning for solide og perfekte hjørner. Smygplaten er produsert i PU, med høy tetthet og et holdbart materiale med svært gode isolerende egenskaper.

Smygplaten er utviklet i samarbeid med NMC, hvor den er designet av Deco Systems AS i Sandefjord, og produsert av NMC i Belgia. Løsningen benyttes i dag på alt fra eneboliger til store prosjekt på flere hundre leiligheter, av både store og små aktører.

”Det var svært hyggelig å høre at vi har blitt nominert til innovasjonsprisen 2017 med smygplaten for listefrie vinduer og dører. Vi håper mange vil få nytte av produktet som kan brukes i nybygg, og ved renovering fra eneboliger til store prosjekt. Hovedfokuset har hele tiden vært å være en problemløser i bransjen, og det er veldig gøy å se at produktet har blitt så godt mottatt i et marked hvor det skal passe inn i moderne stil og design, samt at vi også kan tilføre forenklinger for montør og besparelser for utbygger og miljø. Det er mange sterke kandidater i år, så vi er veldig stolte av å være blant en av de nominerte”, sier Olaf Rimstad, daglig leder i Deco Systems AS.

Smygplaten løser flere problemer som tidligere har vært knyttet til det å ha listefrie vinduer og dører. Alternative måter å utføre dette på er tidkrevende og vanskelig å få rett og pent, i tillegg til at det krever flere arbeidsoperasjoner av sammensatte materialer. For montør er materialet svært lett i form av lav vekt. Dette gir mindre belastning i større byggeprosjekter og montering går raskere enn tidligere.

Smygplaten er et smart produkt som reduserer operasjonelle metoder i byggebransjen, samt er i tråd med stortingets vedtak om redusert energiutslipp fra boliger. Den er derfor et naturlig valg å bruke i forbindelse med Zero Emission Buildings (ZEB), passivhus og og andre bærekraftige løsninger. Besparelser i økonomi oppnås samt at produktet gir transportvennlige løsninger med lave CO2 utslipp.

Det er en målsetning at produktet skal ha en komplett ferdig BIM modell i løpet av 2017.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Relatert innhold

  • Juryen var imponert, fra venstre Jon Sandnes, Knut Strand Jacobsen, Ann Ingeborg Hjetland og juryleder Kristin Malonæs.

    De 8 kandidatene til Byggenæringens Innovasjonspris 2017 har presentert seg

    Det var entusiasme og innsatsvilje som preget møtelokalene hos NHO idag når de 8 kandidatene til Byggenæringens Innovasjonspris 2017 presenterte seg for juryen. Det var stor bredde i kandidatenes løsninger, men felles for alle var at det var innovative produkter og løsninger i sitt fagområde som alle vil bidra til utvikling av norsk Byggenæring.