Gå videre til innhold
Vi gratulerer Leon Seilen (til venstre) og Sander Kvittingen (til høyre) med seier i norgesmesterskapet i overflateteknikk.
Vi gratulerer Leon Seilen (til venstre) og Sander Kvittingen (til høyre) med seier i norgesmesterskapet i overflateteknikk.

Pressemelding -

Sander Kvittingen og Leon Seilen er vinnere av norgesmesterskapet i overflateteknikk

I over fire dager har årets utøvere konkurrert i å bli norgesmestere i overflateteknikk under Bygg reis Deg 2021. På lørdag tok Sander Kvittingen (23) og Leon Seilen (23) hver sin førsteplass.

To konkurranser med tre utøvere i hver

I regi av Malermestrenes Landsforbund har det blitt konkurrert i to konkurranser under årets norgesmesterskap: Norges beste gulvlegger og Norges beste maler.

Tre utøvere (20-27 år) har konkurrert i hver av de to konkurransene. Noen av dem er fortsatt lærlinger, andre har bestått svenneprøven.

Kompetanse og utviklingssjef, Kari Wilsgård, er veldig fornøyd med årets konkurranse:

– Vi har hatt et historisk høyt nivå blant utøverne. Det har vært god stemning hele veien og standen har vært veldig godt besøkt, sier Wilsgård.

Leon Seilen er norgesmester i gulvlegging

I gulvlegging har utøverne lagt fire forskjellige gulv: et våtromsgulv, et linoleumsgulv, et teppegulv og et i klikkvinyl.

Det var Leon Seilen fra Bergen som tok seieren under norgesmesterskapet i gulvlegging. Leon hadde god kontroll under hele konkurransen, men er lettet for å være ferdig:

– Jeg er stolt over meg selv, men glad for at det er ferdig også, sier Leon med et smil.

Han kom godt i gang og hadde en fin flyt: 

– Jeg har kunnet ha senkede skuldre, men kjente litt i går at tiden gikk fort. Da hadde jeg ventet med det verste til slutt, sier Leon. 

Heldigvis fikk han gjort alt han skulle, og takket for seg til strålende applaus fra salen.

Sander Kvittingen er norgesmester i maling

I malermesterskapet har utøverne malt vegger, listverk og dører. De har også hengt tapet og brynt seg på å male en tynn bord for hånd – uten hjelpemidler.

I årets konkurranse var det Sander Kvittingen som gikk helt til topps. Han var godt fornøyd med seieren.

– Jeg er veldig stolt. Dette er kjempegreier. Jeg vil takke deltakerne og alle andre som har vært med på å arrangere, sier Sander.

Han la inn en sterk innsats og begrunner seieren med nøye detaljarbeid:

– Jeg hadde god kontroll under konkurransen. Det gikk litt saktere på enkelte ting enn jeg hadde tenkt, men det er fordi jeg også er ganske nøye. Det føler jeg at jeg har fått igjen for, sier Sander.

Mesterutdanning i premie

Begge vinnerne av norgesmesterskapet får hver sin mesterutdanning til en verdi av 56.000 kroner. Dette er en solid lederutdanning for håndverkere som gir dem muligheten til å ta mesterbrevet.

Vinnerne vil også få muligheten til å bryne seg på mer konkurranse, da NM-gull gir billett til nordisk og europeisk mesterskap.

Kari Wilsgård påpeker også hvor viktig konkurransen er for å vise bredden i faget:

– Vi håper at ved å arrangere denne konkurransen, så får vi vist frem til hele bransjen hvor spennende faget egentlig er. Dette skal være med på å øke rekrutteringen til bransjen og heve kompetansenivået, sier Wilsgård.

Emner

Kategorier


Bygg Reis Deg AS utvikler, markedsfører og arrangerer møteplasser for byggenæringen som gir deltakerne økt kunnskapsdeling og konkurransekraft.

Kontakter

Gunnar Glavin Nybø

Gunnar Glavin Nybø

Pressekontakt Administrerende Direktør 95768899

Møteplassen med de beste løsningene for bygg, bolig og anlegg.

Bygg Reis Deg AS utvikler, markedsfører og arrangerer møteplasser for byggenæringen som gir deltakerne økt kunnskapsdeling og konkurransekraft.

Bygg Reis Deg AS
CJ Hambros Plass 2D
0164 Oslo
Norge