Gå videre til innhold
Julie Forseth fra GK Norge AS Trøndelag vant NM i rørleggerfaget

Pressemelding -

Julie Forseth fra GK Norge AS Trøndelag vant NM i rørleggerfaget

Rørentreprenørene Norge (RørNorge) kåret i dag vinner av NM i rørleggerfaget på Bygg Reis Deg 2023. Fem rørleggerlærlinger fra ulike fylker i Norge har konkurrert over fire dager på Bygg Reis Deg om å bli norgesmester i rørleggerfaget, samtidig som de har fullført sine svenneprøver.

"Jeg hadde absolutt ikke forventet å vinne. Jeg er sjokkert, smiler og ler Julie og forteller at det er veldig godt å vinne og er stolt over seieren", som skal fortsette å jobbe i GK Norge AS Trøndelag

  Det har vært lange dager for finalistene som har jobbet hele dagen fra messen åpnet kl. 0900 til den stengte kl. 1800.

  "Vi gratulerer Julie Forseth fra GK Norge AS Trøndelag med en velfortjent seier! Dette er kjempegøy", sier fagsjef Are Skaar Nielsen i Rørentreprenørene Norge (RørNorge)


  Tredjeplassen i NM gikk til Theodor Hofstad, mens Andreas Støle ble nr. to.

  RørNorge har arrangert rørlegger-NM årlig siden midten av 90-tallet, og rørfaget er det eneste der svenneprøven er NM-oppgave. I tillegg til en egen NM-jury, er også prøvenemnda på stedet og gjør kontinuerlig bedømming.

  – Vi gjør dette for å synliggjøre faget. Vi trenger de riktige folkene til faget vårt, og ved å være synlig på en så stor messe som Bygg Reis Deg er, så har vi et kjempefint utstillingsvindu. Her får publikum se kompleksiteten i faget vårt, og vi tror at dette har en stor rekrutteringseffekt, i tillegg til at det bygger oppunder yrkesstoltheten i faget, sier Are.

  Bygg Reis Deg er en utviklingsarena som engasjerer seg sterkt i rekruttering til byggenæringen. - Det er kjempegøy å se at RørNorge arrangerer NM i Rørleggerfaget på Bygg Reis Deg i år også. Det var utrolig inspirerende å se de talentfulle lærlingene som har konkurrert om å bli norgesmestere og samtidig fullfører sine svenneprøver, sier Gunnar Glavin Nybø, administrerende direktør i Bygg Reis Deg

  Emner


  Bygg Reis Deg AS utvikler, markedsfører og arrangerer møteplasser for byggenæringen som gir deltakerne økt kunnskapsdeling og konkurransekraft.

  Kontakter

  Gunnar Glavin Nybø

  Gunnar Glavin Nybø

  Pressekontakt Administrerende Direktør 95768899

  Relatert innhold

  Møteplassen med de beste løsningene for bygg, bolig og anlegg.

  Bygg Reis Deg AS utvikler, markedsfører og arrangerer møteplasser for byggenæringen som gir deltakerne økt kunnskapsdeling og konkurransekraft.

  Bygg Reis Deg AS
  CJ Hambros Plass 2D
  0164 Oslo
  Norge