Gå videre til innhold
Vartdal ringmur loop
Vartdal ringmur loop

Pressemelding -

Lager ringmur av resirkulert plastavfall er nominert til Byggenæringens Innovasjonspris 2021

Vartdal Ringmur Loop er et unikt system for gulv på grunn, som er basert på ikke-fossile råvarekilder. Systemet er laget av EPS (ekspandert polystyren) der fossil olje helt i starten av råvareproduksjonen har blitt byttet ut med pyrolyseolje, fremstilt av resirkulert plastavfall.

Det betyr at vanskelig plastavfall, som ellers blir brent, får nytt liv gjennom Vartdal Ringmur Loop. Ved hjelp av pyrolyseteknologi gjøres plastavfall om til olje, som videre lages om til benzen og etylen, byggesteinen i styren, som det videre produseres polystyren av.

Første av sitt slag
Etter det produsenten kjenner til, er dette verdens første formstøpte byggeprodukt i EPS av sitt slag.

- Dette kan ses på som et pioner-produkt og er det første av mange nye produktlanseringer i nær fremtid, der produktene har sitt opphav fra ikke-fossile råvarekilder. Disse produktene vil bidra til å sette en ny standard når det gjelder miljøfotavtrykk, sier Mounir El'Mourabit i Vartdal Plastindustri AS.

Bærekraftig fundament

Vartdal Ringmur Loop gir kunden forskaling og isolasjon i ett. Elementene har ferdigbehandlet overflate og tosidig isolering. Ringmurelementet er tilpasset yttervegger som er 148-198+ mm tykke.

For alle som skal bygge hus med plate på mark, vil systemet kunne fungere som et godt og ikke minst bærekraftig fundament.

- Ved å bruke Vartdal Ringmur Loop reduserer man behovet for å pumpe opp ny olje fra grunnen. I stedet bidrar man til at produktet blir en del av løsningen på klimautfordringene, ved at plastavfall blir en del av loopen og får nytt liv som byggprodukter, sier Mounir El'Mourabit.

Vartdal Plastindustri AS er en av ni finalister som kjemper om Byggenæringens Innovasjonspris 2021, som deles ut i forbindelse med Bygg Reis Deg 20-23. oktober på Norges Varemesse i Lillestrøm.

Juryleder, administrerende direktor i DOGA, Tor Inge Hjemdal, sier juryen i år har lagt vekt på kandidater som kan vise til en klimaeffekt- eller bidrar til økt søkelys på sirkulær økonomi:

- Det er svært moro at det er så mye innovasjon som foregår i alle leddene i næringa: fra produktutvikling, prosjektering, produksjon, til ferdige bygg. Juryen merker også at bærekraft har blitt en selvfølge for næringa der alle kandidatene på ulikt vis synliggjør mulighetene for en mer bærekraftig fremtid sier Hjemdal.

Juryen i årets konkurranse består av:

Administrerende direktør i Design og Arkitektur Norge (DOGA), Tor Inge Hjemdal.

Ekspedisjonssjef i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Ann Ingeborg Hjetland.

Head of the Bioeconomy Sceme Specialist Bioeconomy, forestry and building industry i Innovasjon Norge, Krister Moen.

Bærekraftradgiver i Grønn Byggallianse, Hege Schøyen Dillner.

Administrerende direktør i Virke Byggevarehandel, Aslaug Koksvik

Teknisk sjef i Byggevareindustrien, Trine Dyrstad Pettersen.


Bygg Reis Deg AS utvikler, markedsfører og arrangerer møteplasser for

byggenæringen som gir deltakerne økt kunnskapsdeling og konkurransekraft.

Les mer om Bygg Reis Deg AS her

Emner

Kategorier


Bygg Reis Deg AS utvikler, markedsfører og arrangerer møteplasser for byggenæringen som gir deltakerne økt kunnskapsdeling og konkurransekraft.

Kontakter

Gunnar Glavin Nybø

Gunnar Glavin Nybø

Pressekontakt Administrerende Direktør 95768899

Relatert innhold

Møteplassen med de beste løsningene for bygg, bolig og anlegg.

Bygg Reis Deg AS utvikler, markedsfører og arrangerer møteplasser for byggenæringen som gir deltakerne økt kunnskapsdeling og konkurransekraft.

Bygg Reis Deg AS
CJ Hambros Plass 2D
0164 Oslo
Norge