Gå videre til innhold
TewoFlex, foto Mike Hillingseter
TewoFlex, foto Mike Hillingseter

Pressemelding -

TewoFlex – et nytt system for fleksible og gjenbrukbare skillevegger er nominert til Byggenæringens Innovasjonspris 2021.

Termowood AS tilbyr et mer sirkulært alternativ til den tradisjonelle gipsveggen.

Gipsvegger er billige i innkjøp, og håndterer både lyd-og brannkrav til kontor-og møteromsvegger, men er så og si umulige å gjenbruke i samme bygg.

TewoFlex fra Termowood vil gjøre det enklere å velge skillevegger som lar seg gjenbruke.

Hvert element er laget av norsk gran og produsert i Hurdal, Norge. Fordi veggene kun er laget av rene materialer som tre og resirkulert tekstil er de godt tilrettelagt for ombruk og resirkulering.

Alle elementer er basert på et modulbasert system, som kobles med hverandre basert på en «Plug´n´play»-løsning. De kan også enkelt tas fra hverandre og flyttes rundt. Glassrammer og dørfelt utføres i samme materiale som selve veggmodulene, og alle elementer går opp i 200 mm.

Systemet bruker minimalt med skruer, festepunkt og andre stedstilpassede løsninger. I stedet for stedsbaserte fester, benyttes det spesialtilpassede jekker, og i stedet for silikontetting benyttes lister og sviller med lydtette pakninger.

Veggene vant i desember 2020 Statsbyggs utlyste idekonkurranse om "Sirkulære skille vegger til prosjekt nytt regjeringskvartal, med sitt forslag "alle gode ting er tre". Prosjektet var et samarbeide mellom designstudioet Made AS, produsent Termowood AS og Rambøll Norge.

- Systemets generiske byggekloss gir ikke bare kosteffektiv produksjon, men også muligheten for ombruk i nye lokaler, former og kombinasjoner. Byggesystemet krever ingen form for vedlikehold, annet enn enkel tørking av støv eller vask. 

- Elementene er enkelt de- og remonteres som gjør det lett å rekonfigurere veggene over tid, i tillegg til at elementene i seg selv er konstruert slik at man kan gjenbruke materialene også etter endt levetid som modul i våre systemvegger, sier daglig leder i Made AS, Eivor Vik.

TewoFlex er en av ni finalister som kjemper om Byggenæringens Innovasjonspris 2021, som deles ut i forbindelse med Bygg Reis Deg 20-23. oktober på Norges Varemesse i Lillestrøm.

Juryleder, administrerende direktor i DOGA, Tor Inge Hjemdal, sier juryen i år har lagt vekt på kandidater som kan vise til en klimaeffekt- eller bidrar til økt søkelys på sirkulær økonomi:

- Det er svært moro at det er så mye innovasjon som foregår i alle leddene i næringa: fra produktutvikling, prosjektering, produksjon, til ferdige bygg. Juryen merker også at bærekraft har blitt en selvfølge for næringa der alle kandidatene på ulikt vis synliggjør mulighetene for en mer bærekraftig fremtid sier Hjemdal.

Juryen i årets konkurranse består av:

Administrerende direktør i Design og Arkitektur Norge (DOGA), Tor Inge Hjemdal.

Ekspedisjonssjef i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Ann Ingeborg Hjetland.

Head of the Bioeconomy Sceme Specialist Bioeconomy, forestry and building industry i Innovasjon Norge, Krister Moen.

Bærekraftradgiver i Grønn Byggallianse, Hege Schøyen Dillner.

Administrerende direktør i Virke Byggevarehandel, Aslaug Koksvik

Teknisk sjef i Byggevareindustrien, Trine Dyrstad Pettersen.

Bygg Reis Deg AS utvikler, markedsfører og arrangerer møteplasser for

byggenæringen som gir deltakerne økt kunnskapsdeling og konkurransekraft.

Les mer om Bygg Reis Deg AS her

Emner

Kategorier


Bygg Reis Deg AS utvikler, markedsfører og arrangerer møteplasser for byggenæringen som gir deltakerne økt kunnskapsdeling og konkurransekraft.

Kontakter

Gunnar Glavin Nybø

Gunnar Glavin Nybø

Pressekontakt Administrerende Direktør 95768899

Relatert innhold

Møteplassen med de beste løsningene for bygg, bolig og anlegg.

Bygg Reis Deg AS utvikler, markedsfører og arrangerer møteplasser for byggenæringen som gir deltakerne økt kunnskapsdeling og konkurransekraft.

Bygg Reis Deg AS
CJ Hambros Plass 2D
0164 Oslo
Norge